Betaald voetbal

PEC Zwolle ruim langs Ross County

PEC Zwolle heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen in stijl afgesloten: het won de laatste oefenwedstrijd, tegen het Schotse Ross County, vrijdagavond met 5-1.
PEC Zwolle was duidelijk een paar maten te groot voor het povere Ross County, dat vorig jaar nog vijfde werd in de Schotse eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans speelde de Schotten bij vlagen met goed combinatievoetbal van de mat. Voor rust leidde dat tot slechts twee treffers: van Fred Benson en Mustafa Saymak. Tussendoor had Ivan Sproule namens Ross County de gelijkmaker gescoord.
In de tweede helft slaagde PEC Zwolle erin om meer afstand te nemen. De invallers Guyon Fernandez (2x) en Stef Nijland bepaalden de eindstand op 5-1.
Bij PEC Zwolle werd eerste doelman Diederik Boer uit voorzorg aan de kant gehouden; hij heeft nog een klein beetje last van zijn lies. Verder ontbrak ook Furdjel Narsingh. De snelle aanvaller kreeg deze week opnieuw last van zijn knie.
Afgezien van de kleine blessures kan PEC Zwolle terugkijken op een uitstekende voorbereiding: het won alle oefenwedstrijden (waaronder die tegen Werder Bremen en NEC) en liet daarin vaak ook goed voetbal zien. "Ik zit soms gewoon te genieten op de bank", glunderde Jans na afloop. "Hoe er wordt gewerkt, getraind en gevoetbald... het past allemaal precies. Alleen moeten we wel oppassen dat we niet te vroeg pieken."
Volgende week begint PEC Zwolle aan het nieuwe eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.