Nieuws

Man uit Zwolle crasht met auto en gaat ervandoor

Zwollenaar in Apeldoorn opgepakt
Zwollenaar in Apeldoorn opgepakt
Een 27-jarige man uit Zwolle is op de Deventerstraat in Apeldoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plek van een ongeval.
Een automobilist vertelde de politie dat hij door de Zwollenaar van de weg was gedrukt. Daarna had hij gezien dat diezelfde man met hoge snelheid door rood reed, bij het ontwijken van een vluchtheuvel slipte en vervolgens via een paal tegen een hekwerk langs de weg tot stilstand kwam. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd.
De bestuurder ging er na de crash rennend vandoor. Meerdere mensen zetten de achtervolging in, maar een buurtbewoner die de bestuurder op zich af zag komen rennen, hield de man tegen en nam hem mee terug naar de plek van het ongeluk. Daar kon de politie hem arresteren. De Zwollenaar had niet gedronken, maar was mogelijk  onder invloed van drugs. Hij weigerde elke medewerking en werd op weg naar het politiebureau steeds agressiever. Ook weigerde hij de bloedproef en dreigde de GGD-arts te slaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.