Nieuws

D66: Provincie moet ingrijpen bij leegstand winkels

De provincie Overijssel moet de leegstand van winkelpanden aanpakken. Volgens D66 moet de provincie net als bij de bedrijventerreinen en kantoorpanden de regie nemen in de nieuwbouw van winkels.
Op dit moment telt Overijssel 300.000 vierkante meter leegstaande winkelruimte, terwijl de verschillende gemeenten plannen hebben er nog eens 200.000 vierkante meter bij te bouwen. Tijd om in te grijpen, zegt fractieleider Karssen van D66 Overijssel.
Het CDA in Overijssel maakte in april al een plan om leegstand in de provincie tegen te gaan. Volgens hen moet de provincie een regiefunctie hebben, waarbij gemeenten de eigen winkelgebieden moeten ontwikkelen en concurrerend maken ten opzichte van andere winkelcentra.

Provinciale winkeltop

Mede op initiatief van D66 komt er nu een provinciale winkeltop waarbij gemeenten, vertegenwoordigers van de detailhandel en de provincie met elkaar in overleg gaan. Vervolgens worden de plannen per regio uitgewerkt. Mochten gemeenten toch niet willen meewerken, dan kan de provincie in het uiterste geval winkelplannen van gemeenten afkeuren.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.