Nieuws

Green Flag Award voor vier parken in Almelo

Het Dorpspark in Bornerbroek heeft voor het eerst een Green Flag Award gekregen. Daarmee zijn er vier parken in Almelo die zijn onderscheiden met de Britse onderscheiding, die toegekend kan worden aan parken in heel Europa.
Al eerder kregen ook het Beeklustpark, het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark een onderscheiding. Ook dit jaar hebben die parken weer een prijs gewonnen. Almelo is de enige stad in Nederland die vier parken kent die zijn beloond met de Green Flag Award.

Enige niet Britse jurylid komt uit.. Almelo

Parken die in aanmerking komen voor de prijs moeten voldoen aan kwaliteitscriteria. Ze moeten onder andere gastvrij, schoon, veilig en milieuvriendelijk zijn. Ook moeten oude landschapselementen zoveel mogelijk in stand worden gehouden. De Green Flag Award is een Brits initiatief met als doel om de kwaliteit van parken te verbeteren. In 1996 werd in Groot-Brittannië de eerste Green Flag Award toegekend. Inmiddels worden parken in heel Europa beoordeeld door juryleden. Eén jurylid is niet Brits en dat jurylid komt uit Almelo. Of de uitzonderlijke prestaties van Almelo als het gaat om de prijs daarmee verklaard zijn, is niet bekend. Naast Almelo hebben ook Hengelo, Enschede en Nordhorn parken met een Green Flag Award.
Het Dorpspark Bornerbroek werd vorig jaar officieel geopend. Het park is een initiatief van vrijwilligers en wordt ook grotendeels door hen onderhouden. De voormalige parochietuin is inmiddels een volwaardig park met naast speciale bomen, bloemperken en paden een muziekpodium, kruiden- en vlindertuin, speeltoestellen en meubilair.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.