nieuws

Lettele heeft deelauto voor hele dorp

Lettele heeft sinds kort een zogenoemde deelauto voor alle inwoners.
Inwoner Munster van het dorp heeft de deelauto met de hulp van een aantal ondernemers aangeschaft. De auto is voor iedereen in het dorp te gebruiken tegen een kleine kilometervergoeding.

Goed voor leefbaarheid en milieu

Het is volgens Munster een uitkomst voor mensen die naar de dokter moeten, hun dochter naar de trein moeten brengen of grote spullen bij de bouwmarkt moet halen.
De deelauto draagt volgens hem bij aan de leefbaarheid van het dorp waar steeds minder voorzieningen zijn. tegelijkertijd dient de deelauto het milieu omdat niet iedereen in het dorp nog een auto nodig heeft. De deelauto wordt ook gebruikt door het Vrijwilligersknooppunt.

Eigen auto staat vaak stil
Initiatiefnemer Munster stond voor de keuze om een andere auto aan te schaffen, maar realiseerde zich dat hij die auto maar af en toe zou gebruiken. Hij besloot daarom zijn nieuwe auto beschikbaar te stellen voor heel Lettele.
“Een eigen auto staat vaak stil. Gemiddeld gebruikt een auto-eigenaar z’n auto één uur per dag. Waarom veel geld uitgeven als je op deze wijze samen gebruik kunt maken van een dorpsauto? Autodelen is dan een ideale oplossing. Mijn auto mag iedereen gebruiken. Dat is goed voor de mobiliteit van mensen, dus ook voor de leefbaarheid van Lettele. Bovendien draagt het bij aan de duurzaamheid van Lettele. Er zijn minder auto’s nodig,” aldus Victor Munster.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.