Nieuws

Oorzaak ernstig ongeluk A1 bij Enter bekend

Het ernstige ongeluk op de A1 bij Enter vanmiddag is het gevolg van onoplettendheid. Dat zegt de politie.
Die reageert daarmee op geruchten die de sociale media circuleerden. Verschillende mensen suggereerden dat het ongeluk te maken heeft met een snelheidscontrole net voor de plek van de aanrijding. Volgens de politie is er geen relatie.

Ingereden op file

Op de A1 bij Enter waren wegwerkzaamheden waardoor één rijstrook was afgesloten. Daardoor was een file ontstaan. Een automobilist had die file te laat opgemerkt en was achterop de stilstaande auto's gereden.
In één van de auto's kwamen drie mensen bekneld te zitten. Zij zijn uit het wrak bevrijd. Ze zijn gewond maar hoe ernstig ze eraan toe zijn, is niet bekend. Ook twee anderen raakten gewond.

Auto in brand

Na de aanrijding is de snelweg van Deventer in de richting Hengelo bij Enter afgesloten, meteen lange file tot gevolg. Die file loste na de opruimwerkzaamheden niet onmiddellijk op, omdat er een auto van vakantiegangers in brand was gevlogen.
De motor van de auto was in de file vermoedelijk oververhit geraakt. De brandweer kon het vuur snel blussen. Niemand raakte gewond, de schade bleef beperkt tot de auto.
Een voorbijganger filmde de autobrand vanuit de auto en plaatste dit op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.