Nieuws

Vogelaarwijken Deventer en Enschede 'mislukt'

Rivierenwijk in Deventer
Rivierenwijk in Deventer
De veertig Vogelaarwijken in Nederland doen het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter dan andere achterstandswijken. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In Overijssel gaat het om de wijken Rivierenwijk in Deventer en Velve-Lindenhof in Enschede.
Vogelaarwijken krijgen sinds 2008 extra aandacht en geld om de problemen in wijk te verminderen. Uit het rapport van het SCP blijkt dat Vogelaarwijken niet beter of slechter presteren dan andere probleemwijken.

Veiligheid afgenomen

In alle probleemwijken en Vogelaarwijken nam de veiligheid af. Wel zijn de bewoners in probleemwijken tevredener en optimistischer. Maar die ontwikkeling zette zich al in voor er specifiek beleid was voor probleemwijken. In de Vogelaarwijken zijn de bewoners wel optimistischer over de verbeteringen en de toekomst dan in de vergelijkbare wijken.
Volgens het SCP speelt het mee dat er in de afgelopen jaren niet alleen in Vogelaarwijken, maar ook in probleemwijken geïnvesteerd is. Ook de woningmarktcrisis heeft er mogelijk voor gezorgd dat er een minder positief resultaat is. Dat kan volgens het SCP het geringe verschil tussen de twee soorten wijken verklaren.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.