Nieuws

Grote opdracht voor Deventer Witteveen+Bos in Luxemburg

Het Deventer ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft een ontwerpwedstrijd gewonnen in Luxemburg. Het bureau haalt daarmee een prestigieuze opdracht binnen.
Luxemburg-stad had een opdracht uitgeschreven voor de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Kennedy Süd.

Promenade des Fleurs

De wijk ligt aan een invalsweg van de stad, een vroegere snelweg die wordt ontwikkeld tot een boulevard. In de wijk komt onder meer de Europese Unie en komen 2000 mensen te wonen.
De opdracht voor de ontwikkeling van de wijk werd in 2010 uitgeschreven, Witteveen+Bos heeft daar samen met landschapsarchitecten Bosch Slabbers en stedebouwkundig bureau Urbis op ingeschreven. De drie namen het met Promenade des Fleurs op tegen 27 anderen en heeft de opdracht gekregen.

Goede integratie en duurzaam

Het ontwerp is door de opdrachtgever uitgekozen omdat in de plannen de nieuwe wijk goed geïntegreerd wordt met de wijk ernaast en de wijk naar zeggen van Witteveen+Bos extreem duurzaam is.
De plannen werden vorige week gepresenteerd door de Luxemburgse minister van duurzaamheid en Infrastructuur in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur van Luxemburg. Het winnende team werkt op dit moment het ontwerp verder uit, over vijf jaar kan met de bouw begonnen worden. Het is onduidelijk hoeveel geld met de opdracht is gemoeid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.