Heerlijk Overijssel 2013

13 augustus - Aardbeienkwekerij in IJsselmuiden

Deze week is het centrale thema 'Agrarisch Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter in IJsselmuiden.
Richard en Annet zijn hardwerkende ondernemers. Ze runnen ruim 10 jaar een moderne aardbeienkwekerij onder glas, waar van half maart tot half januari gezonde en smaakvolle aardbeien worden gekweekt. De plantjes worden met de hand ingepoot en in de kas geplaatst. Wanneer de bloemen erin komen is het tijd om bijen en hommels in de kas te zetten. Zonder deze 'medewerkers' komen er geen goede aardbeien, want deze insecten zorgen voor de bestuiving van de bloemen.

Gasten

Presentator Sarah de Geest praat onder anderen met eigenaren Richard en Annet over hun bedrijf. Sinds een aantal jaren hebben ze ook een boerderijwinkel waar ze aardbeien en aanverwante artikelen verkopen. Ook imker Dries Vinke is te gast. Zijn bijen zorgen in de kassen van Richard en Annet voor de bestuiving. En Bert van de Vegte schuift aan. Hij is de eigenaar van Restaurant De Biezen in Genemuiden en grootafnemer van de aardbeien van Richard en Annet. Bert laat zien welke heerlijke aardbeiengerechten hij in zijn restaurant serveert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.