nieuws

Enschede en Deventer verbaasd over rapport Vogelaarwijken

Woningstichtingen in Enschede en Deventer reageren met verbazing op het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Daarin staat dat de Vogelaarwijken in Nederland het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere achterstandswijken.
In Overijssel gaat het om de Rivierenwijk in Deventer en de wijk Velve-Lindenhof in Enschede. Woningcorporatie Rentree in Deventer laat weten dat de voorgenomen aanpak van de wijk wat achterloopt op de planning, maar dat deze achterstand de komende tijd snel ingelopen zal worden. Volgens Rentree is het rapport te voorbarig als het gaat om de Rivierenwijk.
In Velve-Lindenhof wordt op straat met ongeloof gereageerd. Meerdere bewoners vinden dat de wijk de afgelopen jaren is verbeterd en dat het gevoel van veiligheid op straat is toegenomen. Een bewoner laat weten het jammer te vinden dat het rapport het negatieve imago van de wijk benadrukt. Woningstichting de Woonplaats in Enschede stelt dat de bevindingen in het rapport niet leven onder de bewoners van de wijk.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.