Nieuws

Vader die kinderen meenam naar Syrië aangehouden

De 42-jarige man uit Haaksbergen die ervan beschuldigd wordt dat hij zijn drie kinderen heeft ontvoerd naar Syrië is aangehouden op luchthaven Schiphol. Dat meldt de politie.
De man nam zijn kinderen een week geleden mee. Hij vloog van Düsseldorf naar Turkije en reisde daarna door naar Syrië. De vrouw bleef in de woning achter. Zij heeft aangifte gedaan van mishandeling door haar man. De man is half Syriër, half Irakees.
Gisteren vertelde hij een verslaggever van de Twentsche Courant Tubantia dat hij vandaag terug zou gaan naar Nederland met zijn kinderen. De man is aangehouden toen hij in Nederland aankwam. Hij ontkent dat hij de vrouw heeft mishandeld en zijn kinderen heeft ontvoerd. De kinderen zijn herenigd met de moeder.

Vrijwillig, maar onder politiebegeleiding

"Politie, justitie en maatschappelijk werk hebben de afgelopen week intensief gewerkt aan de terugkeer van de meisjes", zegt een politiewoordvoerder. De Libische schoonfamilie had contact met de moeder. Turkse en Nederlandse instanties bewerkten de vader, die uiteindelijk bereid was vrijwillig, maar onder politiebegeleiding, terug te reizen naar
Nederland. De politie onderzoekt of er meer mensen betrokken zijn geweest bij de ontvoering van de dochters.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.