Nieuws

OM: Ontvoering om meisje terug te vinden

OM: ontvoering om meisje te vinden
OM: ontvoering om meisje te vinden
Vier mannen uit Hengelo en Losser hebben twee jaar geleden een jongen ontvoerd. Zo probeerden ze het zusje van één van hen terug te vinden. Dat zei de officier van Justitie. Hij eiste tegen de vier mannen vijf en acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur.
Het gaat om vier leden van een Syrisch-orthodoxe familie. Zij waren het niet eens met de relatie van het meisje, omdat haar vriend een andere culturele achtergrond heeft. Om toch samen te kunnen zijn, was het zwangere meisje daarom met haar vriend naar Duitsland gevlucht.
Na de vlucht schakelde de familie de politie in, maar besloot volgens officier van justitie Damen om de beste vriend van het weggelopen stel te ontvoeren en via hem de verblijfplaats te achterhalen.

Met smoes gelokt

Het slachtoffer werd met een smoes naar een schoolplein in Enschede gelokt. Daar zou hij zijn gedwongen om in een auto te stappen. Volgens het 17-jarige slachtoffer werd hij daarna mishandeld en bedreigd met een pistool. Via omwegen is hij uiteindelijk weer thuis afgezet.
De strafzaak tegen de vier mannen nam veel tijd in beslag. De reden daarvoor was dat het slachtoffer tussendoor zelf wegens een verdenking van meineed in deze zaak voor de rechter moest verschijnen. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken. In de zaak tegen de vier mannen doet de rechter over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.