Nieuws

Onderzoek aansprakelijkheid IGZ in affaire Jansen Steur

Onderzoek aansprakelijkheid IGZ in affaire Jansen Steur
Onderzoek aansprakelijkheid IGZ in affaire Jansen Steur
Letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo onderzoekt of hij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) civielrechtelijk aansprakelijk kan stellen voor de schade bij patiënten van ex-neuroloog Jansen Steur.
Dat meldt hij op zijn website. Het gaat om twee patiënten die met het Medisch Spectrum Twente in Enschede een schikking troffen voor hun schade. Volgens Drost is in beide gevallen schade ontstaan door het toedoen van Jansen Steur, terwijl de inspectie al wist van mogelijke misstanden en onderzoek had moeten doen naar de handel en wandel van de neuroloog.

'Leergeld'

De letselschadespecialist wil dat IGZ met een schadevergoeding 'leergeld' betaalt en wordt gedwongen het toezicht te verbeteren. Het onderzoek naar de civiele aansprakelijkheid van de inspectie komt naast de tuchtzaak tegen drie voormalige inspecteurs. Die zaak dient eind november. In november worden ook de tuchtzaken tegen Jansen Steur en voormalige bestuurders van het MST behandeld en gaat de strafzaak tegen de ex-neuroloog verder. Jansen Steur wordt er onder meer van verdacht dat hij ten onrechte patiënten van het ziekenhuis ongeneeslijk ziek verklaarde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.