Nieuws

Zwolse horeca: "kermis kan best binnenstad uit"

De helft van de Zwolse horeca-ondernemers ziet de zomerkermis het liefst uit de binnenstad vertrekken. Dat blijkt uit een enquete die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) onder zijn Zwolse leden hield. In voorgaande jaren was er ook al ophef over de locatie van de kermis.
Omdat er eerder dit jaar al duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen de horeca-ondernemers, de gemeente Zwolle en de kermisexploitanten, blijft de kermis gewoon in de binnenstad. De exploitanten voldoen al aan strengere regels, ondermeer over de geluidsoverlast, en daarmee moet het geregeld zijn.
Toch is een aantal horeca-ondernemers van plan tijdens kermisdagen de deuren te sluiten. Volgens deze mensen levert de kermis voor hen alleen verlies en zoeken de vaste klanten bovendien het vertier buiten de binnenstad. Andere ondernemers in de horeca claimen juist meer omzet te draaien tijdens deze dagen.
De kermis wordt al honderden jaren gehouden in de Zwolse binnenstad en dat moet volgens een Zwolse kermisexploitant ook altijd zo blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.