Nieuws

Plukon Dedemsvaart ontruimd na vrijkomen gas

Pluimveeverwerker Plukon is vanmorgen door de brandweer ontruimd. Door een lek in de machinekamer was een hoge concentratie CO2 vrijgekomen.
Zo'n 80 medewerkers moesten uit voorzorg het pand verlaten, binnen een half uur stonden alle medewerkers buiten. Volgens een woordvoerder van Plukon waren de risico's niet groot: "Koolzuur is koud, maar kan bij inademen irritaties veroorzaken, maar daarvoor was de hoeveelheid te klein." De medewerkers zijn opgevangen in een gebouw in de buurt. Eén persoon raakte onwel door de vrijgekomen stof en is door het ambulancepersoneel onderzocht. Het pand moest geventileerd worden voordat het personeel weer terug kon. Inmiddels is het personeel weer aan het werk.

Oorzaak lek niet duidelijk

Wat de oorzaak van de lekkage is, wordt pas later duidelijk. Koolzuur bevriest als het vrijkomt en daardoor is het lek nog niet geïnspecteerd en gerepareerd. Pas als monteurs bij het lek kunnen komen, moet er meer duidelijk worden over de oorzaak van het lek.
Eerder vannacht moest de brandweer ook al naar Plukon omdat er een medewerkster vast zat in een machine. Ze is waarschijnlijk bij het schoonmaken van de machine vast komen te zitten. De brandweer moest de machine met een speciale spreider uit elkaar halen om de pols van de vrouw los te kunnen krijgen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Plukon hebben de twee incidenten niets met elkaar te maken. "Hier is sprake van toeval. Maar het was wel een drukke nacht, hopelijk blijft dit ons de komende tijd bespaard."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.