Nieuws

RTL verbaasd over ophef rond opvolger 'Oh oh Cherso'

De cast van 'Het Wilde Oosten'
De cast van 'Het Wilde Oosten'
RTL Nederland is verbaasd over de ophef die is ontstaan naar aanleiding van het vervolg op 'Oh oh Cherso'.
In het najaar moet de nieuwe serie 'Het Wilde Oosten' uit worden gezonden op RTL 5. De STIVA en bierbrouwers zoals Grolsch, vinden niet dat programma's zoals 'Oh oh Cherso' nog moeten worden uitgezonden, omdat er excessief alcohol in wordt gebruikt.
Volgens directeur Matthias Scholten van RTL Nederland is de reactie van STIVA voorbarig, omdat de opnames in de Achterhoek nét zijn afgerond: "We kijken hoe het leven daar is als je jong bent. We praten met ze over vriendschap, liefde, de Zwarte Cross, hoe ze tegen het Westen aankijken en ook hoe ze feesten. En bij feesten in de Achterhoek wordt ook bier gedronken." 

"Alcohol is slechts onderdeel van programma"

Volgens de bierbrouwers en de STIVA draait de serie alleen maar om alcoholmisbruik. Terwijl de alcoholbranche juist wil dat jongeren op een verantwoorde manier met alcohol omgaan, worden volgens de bierbrouwers door de serie jongeren geconfronteerd met beelden waaruit lijkt dat heel veel alcohol drinken de norm is.
RTL Nederland is het daar niet mee eens, vindt Matthias Scholten: "Alcohol en het gebruik ervan is slechts een onderdeel van het programma. Het is tenslotte slecht televisie maken met dronken mensen. Al helemaal als je acht afleveringen wilt vullen." Richting STIVA heeft Scholten nog wat geruststellende woorden: "Om alle zorg weg te nemen, nodigen we Stiva graag bij ons op kantoor uit zodra aflevering 1 af is. Dan kijken we samen naar het resultaat."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.