Nieuws

Gemeente onderzoekt veiligheid vijver Delden na ongeluk

Ongeluk Delden
Ongeluk Delden
De gemeente Hof van Twente stelt een onderzoek in naar de veiligheid rond de vijver in nieuwbouwwijk De Braak-West in Delden waar vanmorgen een jongen van twee in terecht is gekomen.
De jongen was even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en in het water beland. Een voorbijganger zag het kind en is meteen begonnen met reanimeren. Het kind is zwaargewond naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Hoe het nu met het jongetje gaat is niet bekend.

Geen contact met familie

Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente heeft nog geen contact gehad met de familie vanwege de onduidelijkheid over de toestand van het kind. Wel wenst ze de ouders veel sterkte met het tragische ongeluk en hoopt ze dat het goed afloopt met het jongetje.
In reactie op geluiden uit de buurt dat er al vaker bij de gemeente is aangegeven dat de situatie rond de vijver onveilig is, zegt de burgemeester dat om die reden een balustrade om de vijver is geplaatst. Met buurtbewoners is overlegd hoe hoog die balustrade moest zijn.

Verder onderzoek

Op de plek waar het ongeluk is gebeurd is een opening in de balustrade. Die is nodig zodat het waterschap een boot te water kan laten voor onderhoud. Of daar door omwonenden aandacht voor gevraagd is weet de gemeente niet. De gemeente doet onderzoek naar de veiligheid en neemt maatregelen als die nodig zijn. Daar worden ook de buurtbewoners bij betrokken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.