Nieuws

"Conclusie rapport Vogelaarwijken misleidend"

Rivierenwijk in Deventer
Rivierenwijk in Deventer
De conclusies van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) over de aanpak van de Vogelaarwijken, waaronder de Rivierenwijk in Deventer en Velve-Lindenhof in Enschede, zijn misleidend. Dat zegt Reijer Verwer, gepromoveerd op het proefschrift 'Een kwestie van vertrouwen'.
De scriptie gaat over de werking en versterking van collectieve weerbaarheid in achterstandsbuurten. Volgens Verwer valt er in ieder geval geen oordeel te vellen over de wijze waarop woningcorporaties hun maatschappelijk ondernemerschap uitvoeren. Het SCP stelt dat het 'krachtwijkenbeleid' geen meetbaar resultaat heeft opgeleverd op het gebied van leefbaarheid, veiligheid en de sociaal-economische positie van de bevolking. Volgens de onderzoeker kan het SCP op basis van de feiten die conclusies niet trekken.

Woningstichtingen

Woningstichtingen in Enschede en Deventer reageerden al met verbazing op het rapport. Woningcorporatie Rentree in Deventer liet weten dat de voorgenomen aanpak van de wijk wat achterloopt op de planning, maar dat deze achterstand de komende tijd snel ingelopen zal worden. Woningstichting de Woonplaats in Enschede stelde al dat de bevindingen in het rapport niet leven onder de bewoners van de wijk.

Rapport SCP

Uit het rapport 'Werk aan de Wijk' van het SCP blijkt dat de de veertig Vogelaarwijken in Nederland doen het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter dan andere achterstandswijken. Vogelaarwijken krijgen sinds 2008 extra aandacht en geld om de problemen in wijk te verminderen. Uit het rapport van het SCP blijkt dat Vogelaarwijken niet beter of slechter presteren dan andere probleemwijken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.