Nieuws

Waterschap: ongelukken zoals in Delden niet te voorkomen

De veiligheid rond water in de wijk en in recreatiegebieden is zo optimaal mogelijk, maar ongelukken zijn niet uit te sluiten.
Daarmee reageert het waterschap Regge en Dinkel op twee ongelukken met kinderen in water. Het meeste recente was gisteren in Delden. Daar kwam een jongetje van twee jaar via een boothelling in een vijver terecht. Twee weken geleden kwam een jongen van acht in Hengelo terecht in een duiker in recreatie- en natuurgebied Kristalbad. hij raakte lichtgewond, maar heeft erg veel geluk gehad.

Ook eigen verantwoordelijkheid

Het waterschap bekijkt of de veiligheidsmaatregelen aan de eisen voldoen en of dat nog beter kan. Maar houdt daarbij wel rekening met de wensen voor het gebied.
"Omdat het om recreatiegebied en vijvers gaat, willen mensen het water ook beleven en daar kleven nou eenmaal veiligheidsrisico's aan", aldus het waterschap, "mensen hebben daarin ook een eigen verantwoordelijkheid."

Pas op de plaats
Water in de wijk wordt ervaren als positief voor de leefbaarheid. De gemeente Hof van Twente wil zich nog niet uitlaten over de vraag of een betere leefbaarheid opweegt tegen de risico's.
Ze wil een pas op de plaats maken en eerst het gesprek aangaan met de buurt in Delden waar het ongeluk zich gisteren heeft voorgedaan. De buurt vindt de vijver onveilig. Dat gesprek heeft binnen nu en een maand plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.