nieuws

Curator: "Fraude Meulenbeld geen gevolgen voor Loohuis"

De miljoenenfraude bij het faillissement van Meulebeld in Almelo heeft geen gevolgen voor de Loohuis Installatiegroep uit Fleringen, die het bedrijf vorige maand overnam. Dat zegt curator Jeroen Stekelenburg.
Volgens Stekelenburg staan deze zaken los van elkaar: "Je koopt vanuit het faillissement spullen die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Dat wat er tekort is in het faillissement en wat er aan schulden is opgebouwd, staat volledig los van wat de Loohuis Groep heeft gekocht." De curator meldt ook dat het installatiebedrijf uit Fleringen bij de overname op de hoogte was van de situatie. De groep neemt 80 van de 150 medewerkers over van het failliete bedrijf.

Beslag op privévermogen directeur

Vanmorgen werd bekend dat de curator beslag heeft gelegd op het privévermogen van voormalig directeur Bert Meulenbeld van het failliete gelijknamige installatiebedrijf in Almelo. Meulenbeld ging in juni failliet, naar eigen zeggen door de economische crisis. Volgens Stekelenburg is er vlak voor het faillissement door de directeur tussen de 1,5 en 3 miljoen euro aan geld privé uit de onderneming gehaald. Hij heeft dan ook beslag laten leggen op het privévermogen van Meulenbeld.

Betrokkenheid oud-directeur Weyl

Saillant detail is dat dit is gebeurd in de periode dat Harro G., de voormalig mededirecteur van vleesverwerker Weyl in Enschede, als financieel adviseur bij Meulenbeld betrokken was. Het lijkt er op dat hij bij het installatiebedrijf dezelfde trucs heeft gebruikt als destijds bij Weyl, waar voor 40 miljoen euro aan niet bestaande voorraden in de boeken was gegaan. Daarvoor is de voormalige mededirecteur tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld en persoonlijk failliet verklaard. De rol van G. bij Meulenbeld wordt onderzocht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.