Persberichten

Documentaire ‘Hang naar Schoonheid’ bij TV Oost

Zaterdag 3 augustus kunt u bij TV Oost kijken naar de documentaire ‘Hang naar Schoonheid’.
In de film volgt Olaf Witkamp drie antiquaren in hun jacht op dat ene unieke boek, hun pogingen om het financieel te redden en in hun liefde voor het boek. De documentaire begint bij het opruimen van de boekenmarkt in 2012 en volgt de 3 romantici die de tijd sterk tegen hebben in deze gedigitaliseerde wereld. De film laat niet alleen zie hoe de drie verschillend omgaan met veranderingen maar geeft ook een inkijk in de wereld achter de etalageruit van dat antiquariaat. Het is een verhaal over de bevlogenheid, passie en de liefde voor het geschreven en gedrukte woord.
De hoofdpersonen, Pieter van der Meer (Boekhuis Deventer), Jos Wijnhoven (antiquariaat Jos Wijnhoven / Deventer - antiquaar v/h jaar 2012), en Willem Oving (Mulder Boekenvreugd, Zutphen) zijn alle drie mannen die al decennia lang liefde koesteren voor boeken. Al jaren echter ondervinden zij dat de groep van gelijkgestemden steeds kleiner wordt en sterk vergrijst.
TV Oost zendt de documentaire uit op zaterdag 3 augustus om 22.20, 23.20 en 00.20 uur. Het live verslag van de Deventer Boekenmarkt is te zien op zondag 4 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.