Nieuws

OR SKE Enschede: onrust door uitstel ontslagen vervelend

OR vindt ontslagen vervelend maar nodig
OR vindt ontslagen vervelend maar nodig
De ondernemingsraad van de Stichting Kinderopvang Enschede SKE betreurt de onrust die is ontstaan door een besluit van het UWV.
Het UWV keurde vorige week de ontslagvergunning voor 84 medewerkers van SKE af omdat de kinderopvang de noodzaak van de ontslagen niet kon aantonen.
De ondernemingsraad vindt de onzekerheid die daardoor weer oplaait heel vervelend maar staat achter het besluit om medewerkers te ontslaan, hoe moeilijk die beslissing naar eigen zeggen ook was. Voorzitter Hielkema van de ondernemingsraad van SKE zegt dat ze naast het belang van de medewerkers ook het belang van de organisatie in de gaten moet houden.

Onduidelijkheid voor alle medewerkers

Directeur Jager van SKE liet eerder deze week weten dat er een nieuwe aanvraag wordt ingediend maar dat daarvoor alle functies weer worden herzien. Dat betekent dat ook de andere 400 medewerkers niet zeker zijn van hun baan.

Directeur Jager wil zo snel mogelijk met het UWV om tafel en een nieuwe goed gemotiveerde ontslagvergunning aanvragen. De procedure neemt minimaal drie maanden in beslag. Zo lang houdt de onzekerheid in elk geval nog aan. De ondernemingsraad spreekt de hoop uit voor haar collega’s, de ouders en de organisatie dat er snel meer duidelijkheid komt over het vervolg van de procedure.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.