Nieuws

Nieuw kunstgras gestolen bij DVV Sallandia in Deventer

Bij voetbalclub DVV Sallandia is afgelopen nacht ruim 250 vierkante meter kunstgras gestolen. Het kunstgras was nieuw, het zou vandaag gelegd worden.
Bij de voetbalclub is boos en geschrokken gereageerd op het nieuws. Woordvoerder John Kuiper: "Ze hebben het er gewoon uitgesneden. Eén rol is natuurlijk te zwaar om mee te nemen. Aan de manier van snijden kun je zien dat ze echt een specifieke afmeting nodig hadden."

"Ze hebben wel lef"

Doordat de dieven in de rol met kunstgras zijn gaan snijden is in totaal 1100 vierkante meter vernield. Kuiper vindt het echt onbegrijpelijk dat de dieven dit zo aanpakken. "Je moet wel lef hebben. Om het kunstgras mee te nemen moet je met een vrachtwagen het terrein op, als de politie dan toevallig langskomt, kom je er ook niet meer af."
Voor DVV Sallandia betekent de diefstal veel onzekerheid. "Het kunstgras is bedoeld voor het hoofdveld. Dat moet eind augustus in gebruik worden genomen en het is maar de vraag of nieuw kunstgras voor die tijd geleverd kan worden. Overigens is het volgens de leggers van het kunstgras niet de eerste keer dat het gestolen wordt, kunstgras is volgens hen populair bij dieven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.