Vleermuis aangetroffen in OK in ziekenhuis Hardenberg

In het operatiekamercomplex van het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg is gisteren een dwergvleermuis aangetroffen. Twee jaar geleden werd er ook al een vleermuis in het ziekenhuis aangetroffen.

De vleermuis werd rond 22.30 uur gevonden in de verbindingsgang naar de operatiekamer. Na de ontdekking werd er één operatie geannuleerd. Ook werd er meteen een vleermuisdeskundige ingeschakeld. Hij heeft vastgesteld dat het om een ongevaarlijke jonge dwergvleermuis ging. Dit type vleermuis is geen drager van hondsdolheid. De vleermuis is na de vondst helemaal gecontroleerd. Daarna is het beestje vrijgelaten. Het is nog onduidelijk waar de vleermuis vandaan kwam.

"Patiënten niet in gevaar geweest"

Volgens het ziekenhuis zijn de patiënten niet in gevaar geweest. Het operatiekamercomplex is gisteravond helemaal schoongemaakt. De operaties voor vandaag konden gewoon doorgaan. De inspectie is door het ziekenhuis ingelicht. Er wordt nog onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn om een volgend incident te voorkomen.

In september 2011 werd er in de berging op het operatiekamercomplex een vleermuis aangetroffen. Het beestje zat toen in een bak met materialen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dierennieuws
Deel dit artikel:

Reageren