Betaald voetbal

Amoah speelgerechtigd voor Heracles tegen Vitesse

Matthew Amoah kan zondag zijn debuut maken voor Heralces Almelo in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Vrijdag zijn de laatste formaliteiten van de transfer afgehandeld, waarna de KNVB de spits speelgerechtigd heeft verklaard.
Het is nog niet zeker of Amoah direct in de basis begint; trainer Jan de Jonge zegt nog geen keuze te hebben gemaakt tussen hem en de Finse spits Aleksei Kangaskolkka.
De Jonge kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Mathias Schamp ontbrak vrijdag tijdens de training; hij heeft tijdens de oefenwedstrijd van woensdag een blessure aan zijn pols opgelopen. Lerin Duarte stond wel op het trainingsveld, maar hij heeft de afgelopen tijd een aantal trainingen gemist vanwege een lichte blessure.
Jason Davidson maakt geen deel uit van de selectie die zondag naar Arnhem afreist; de Australische verdediger is geschorst vanwege zijn rode kaart in de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen.
Het duel met Vitesse wordt voor veel Heraclieden een weerzien met hun oude trainers: Peter Bosz en assistent Hendrie Krüzen verkasten deze zomer van Almelo naar Arnhem. Ook middenvelder Marko Vejinovic maakte die overstap, maar hij is geschorst voor deze wedstrijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.