Nieuws

"Man uit Haaksbergen wilde relatie redden met ontvoering kinderen"

De man uit Haaksbergen die zijn drie dochters vorige week ontvoerde, deed dat volgens advocaat Jan-Bart Kalk om zijn relatie te redden.
Dat zegt Kalk tegen RTV Oost. De man zou zijn dochters in een wanhoopsdaad mee naar Syrië hebben genomen. De 42-jarige man wilde de familie van zijn vrouw vragen om als bemiddelaar op te treden. Het is de man volgens Kalk niet gelukt om de familie van zijn vrouw te bereiken.

Fotoalbums moesten schoonfamilie overtuigen

De 42-jarige man, die nog steeds vast zit, heeft naast zijn drie dochters ook veel fotoalbums met babyfoto's van de kinderen meegenomen. Zijn vrouw had volgens advocaat Kalk al gezegd te willen scheiden.
De man zou volgens Kalk sowieso al met de kinderen op vakantie gaan naar Londen of Parijs, maar dat zag zijn vrouw niet meer zitten. Ze zou hebben gezegd "Ik vertrouw je niet meer."

"Cliënt had ook in Syrië kunnen blijven"

Dat de rechter vandaag heeft besloten om de man langer vast te houden, is volgens Kalk begrijpelijk. "Het gaat natuurlijk toch om een verdenking van een ernstig feit."
Toch hoopt Kalk dat zijn cliënt uiteindelijk niet zwaar wordt gestraft. "Hij heeft heel bewust gezegd ik kom terug naar Nederland. Hij had ook in Syrië kunnen blijven. Dat land had hem toch niet uitgeleverd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.