Nieuws

Deventer Boekenmarkt beleeft 25ste editie

Een lint van ruim 6 kilometer boeken slingert zich zondag door Deventer. In 878 kramen staat daar de grootste boekenmarkt van Europa voor de 25ste keer opgesteld.
De Deventer Boekenmarkt trekt elk jaar ongeveer 125.000 leesliefhebbers. De jubileumeditie van de boekenmarkt staat in het teken van de bananendoos. 'Zonder bananendoos geen boekenmarkt', zegt de organisatie. Een woordvoerster schat dat er zondag meer dan 8500 bananendozen in gebruik zijn om de talloze boeken te vervoeren en uit te stallen. Zo'n doos is stevig, niet te zwaar, tilbaar en vooral stapelbaar. Marktbezoekers worden verrast met bananenacts, een bananendarkroom en iets lekkers met banaan.

Vervoer

De NS laat zondag extra lange treinen van en naar Deventer rijden. Bij de afrit Deventer van de snelweg A1 is een transferium ingericht, vanwaar pendelbussen naar het centrum rijden. De boekenmarkt gaat om 9.30 uur officieel open. De eerste bezoekers arriveren altijd al zeker een uur eerder.

TV Oost

TV Oost is zondag live in de lucht van 11.00 tot 13.00 uur vanaf de Boekenmarkt met reportages en interviews met dichters, schrijvers, bezoekers en anderen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.