Betaald voetbal

GA Eagles begint met gelijkspel bij FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft zondag een punt overgehouden aan de rentree in de eredivisie. De ploeg van trainer Foeke Booy speelde met 1-1 gelijk bij FC Utrecht en had zelfs kans op meer.
Al na tien minuten moest Deniz Turuc de strijd staken met een blessure, hij werd vervangen door de debuterende Rijsdijk. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Bulthuis kopte een vrije trap van Oar achter doelman Room. Daarna kroop Go Ahead Eagles iets meer uit de schulp, maar dat leverde geen grote kansen en ook geen doelpunt op, de spelers ging dan ook rusten met een 1-0 stand.

Goed Go Ahead na rust

Direct na rust werd het wel gelijk. Houtkoop schoof de 1-1 achter Ruiter en maakte daarmee het eerste doelpunt voor de Deventer ploeg na de rentree in de eredivisie. De ploeg bleef daarna kansen creëren, maar vond vaak doelman Ruiter op de weg. In de blessuretijd was de keeper dan eindelijk een keer verslagen, maar eindigde de vrije trap van Van der Linden op de paal en dus eindigde het duel in 1-1.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 1-1

1-0 Dave Bulthuis (15)
1-1 Xander Houtkoop (46)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Bulthuis, Heerings
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Heerings, Derijck, Bulthuis, Takagi (Schepers/76), Martensson (Ayoub/70), Toornstra, Oar, Mulenga, De Kogel (De Ridder/64).
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Amevor, Van der Linden, Schenk (Schroyen/85), Lambooij (Pot/79), Overgoor, Turuc (Rijsdijk/11), Antonia, Kolder, Houtkoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.