Nieuws

Bostheater Ommen weer helemaal opgeknapt

Het grootste openluchttheater van Nederland, het bostheater in Ommen, is helemaal opgeknapt.
Decennialang werd het theater nauwelijks gebruikt en lag het er vervallen bij. Enkele jaren geleden besloot de toenmalige burgemeester van Ommen Ten Oever, zich in te zetten voor het openluchttheater. Mede dankzij een forse subsidie van de provincie en de inzet van vrijwilligers kon het theater de afgelopen maanden worden opgeknapt.
Zo zijn alle zitplaatsen aangepakt en de trappen veilig gemaakt. De toegangswegen zijn verhard en er is elektriciteit aangelegd. Daardoor kunnen de tribunes verlicht worden en kunnen artiesten gebruik maken van licht en geluid op het podium.

Best bewaarde geheim van Overijssel

In het bostheater is plaats voor drieduizend bezoekers. De hoop is om vanaf volgend jaar grotere producties naar het theater te halen en vaker optredens te programmeren. Op die manier moet het theater veel meer naamsbekendheid krijgen. "Nu is het bostheater nog het best bewaarde geheim van Overijssel", aldus Ina Kroon van de stichting Bostheater Ommen.
De provincie Overijssel trok eerder dit jaar ongeveer 2 ton extra subsidie uit voor de renovatie van openluchttheaters. Naast het bostheater gaat het geld ook naar het Lommerrijk in Luttenberg, het openluchttheater in Nijverdal en het theater op de campus van de Universiteit Twente in Enschede.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.