Betaald voetbal

PEC Zwolle stunt met winst op Feyenoord

PEC Zwolle heeft zondag voor een stunt gezorgd in de laatste wedstrijd van de eerste speelronde. De ploeg van trainer Ron Jans won door een laat doelpunt van Fernandez van Feyenoord; 2-1.
PEC Zwolle kreeg al snel een domper te verwerken, want na een kwartier moest doelman Boer het veld al geblesseerd verlaten. Begois was zijn vervanger. Zwolle speelde voor rust een beetje slordig en creëerde ook weinig kansen. Feyenoord deed dat echter ook niet omdat omdat Zwolle verdedigend wel goed stond. Kort voor rust was Van der Werff nog wel dicht bij een treffer uit een vrije trap, maar zag doelman Mulder redding brengen. En dus gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Fernandez velt vonnis over Feyenoord

Na kansjes aan beide kanten (Immers en Saymak) was het twintig minuten na rust wel raak. Drost gaf voor op Klich en die kopte fraai de openingstreffer achter Mulder. Feyenoord ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen leverde dat niet op. Zwolle kreeg nog wel enkele kansjes, maar scoorde niet. De ploeg leek de winst dan ook binnen te hebben, maar daar dacht Schaken anders over. De aanvaller kopte kort voor het einde de gelijkmaker binnen. Zwolle leek de overwinning dus weg te geven. Maar toch bleven de drie punten in de provinciehoofdstad. In de blessuretijd schoot Feyenoord-huurling Fernandez de thuisploeg naar de overwinning.

PEC Zwolle - Feyenoord 2-1

1-0 Mateusz Klich (65)
1-1 Ruben Schaken (87)
2-1 Guyon Fernandez (90+3)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Vormer, Vilhena, Saymak
PEC Zwolle: Boer (Begois/16), Van Polen, Van der Werff, Broerse (Van Hintum/81), Achenteh, Klich, Drost, Mokotjo, Saymak (Fernandez/70), Benson, Mokhtar.
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom, Clasie (Te Vrede/81), Immers (Vilhena/63), Vormer, Schaken, Pellè, Goossens (Verhoek/62).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.