Nieuws

2-jarig jongetje dat in Delden in water viel alsnog overleden

De 2-jarige Tygo uit Delden die vorige week woensdag in een vijver terecht kwam is afgelopen vrijdag alsnog overleden.
De jongen was even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en in het water beland. Een voorbijganger zag het kind en is meteen begonnen met reanimeren. Het kind is zwaargewond naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar is het jongetje afgelopen vrijdag alsnog overleden.
Burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente heeft contact gehad met de familie: "Het is intens verdrietig wat er gebeurd is. We leven mee met de familie. Dit zijn hele donkere dagen en er zullen er nog vele volgen. Er zijn geen woorden voor, dit is groot verdriet."

Veiligheid open water onderzocht

Het ongeluk gebeurde bij de vijver bij de straat De Dinkel in nieuwbouwwijk De Braak-West. Om de vijver staat een balustrade, maar niet op de plek waar het jongetje in het water terecht kwam. Die plek is open zodat het waterschap daar een boot te water kan laten voor onderhoud.
Het waterschap zei in een reactie vorige week dat ongelukken zoals deze moeilijk te voorkomen zijn. Toch doet de gemeente onderzoek naar de veiligheid en worden maatregelen genomen als die nodig zijn en daar worden ook de buurtbewoners bij betrokken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.