Nieuws

FC Twente gaat toch door met jeugdelftal Twello

FC Twente toch door met jeugdelftal
FC Twente toch door met jeugdelftal
FC Twente gaat toch door met het E-elftal van de voetbalacademie in Twello. Dat heeft de club besloten, mede naar aanleiding van kritiek die kwam op het eerdere besluit om de stekker uit het elftal te trekken. De club vindt niet dat de jeugdspelers de dupe mogen worden van het stoppen van de samenwerking met Go Ahead Eagles.
Vorige week kregen negen jeugdspelers een brief met het slechte nieuws dat hun E1-elftal was opgeheven, omdat de samenwerking tussen FC Twente en Go Ahead Eagles door de Deventer club was opgezegd. Negen jeugdspelertjes zagen daardoor hun voetbaldroom uiteen spatten. Het opstarten van een jeugdteam in Twello hoorde volgens FC Twente niet meer tot de mogelijkheden.

'Zoveel teleurstelling bij kinderen en ouders'

Volgens Technisch Manager Cees Lok van FC Twente was het de vraag of er nog wel een eerstejaars E-team opgeleid moest worden met de wetenschap dat Go Ahead Eagles volgend jaar misschien geen E-teams zal opstarten. "Dat was een belangrijke reden waarom wij geen eerstejaars E wilden starten" aldus Lok. "Echter, uit de reacties van de ouders en de kinderen sprak zoveel teleurstelling dat wij de beslissing om het eerstejaars E-team niet in de competitie in te schrijven, hebben teruggedraaid.Uiteindelijk heeft de club besloten dat het E-elftal van de voetbalacademie in Twello alsnog aan de competitie mag beginnen"
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.