Nieuws

Werkstraf geëist tegen frauderende boekhouder Rijssen

Rechtspraak
Rechtspraak
Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 240 uur geëist tegen een voormalig boekhouder uit Rijssen. De man zou tussen 2003 en 2009 ruim 250.000 euro van zijn werkgever, een bedrijf in Hengelo, hebben verduisterd.
De verduistering kwam uit toen het bedrijf in 2009 een nieuwe accountant kreeg. Die zag direct dat de boekhouding niet klopte en confronteerde de boekhouder. Deze bekende meteen dat hij jarenlang fraudeerde met facturen van leveranciers. De man bekende dat hij het bedrag van de factuur eerst aan zichzelf betaalde. De leverancier werd later betaald en de facturen werden dubbel geboekt.
Van het geld leefde de voormalige boekhouder goed, verklaarde hij voor de rechtbank. Dat ging onder andere op aan dure vakanties en kleding. Toch bracht het hem geen geluk: toen de zaak uitkwam, kostte het zijn huwelijk en beschadigde het de relatie met zijn kinderen. De man zegt dat hij grote spijt heeft en dat hij zijn voormalige werkgever tot op de cent zal terugbetalen. Inmiddels heeft hij ruim 160.000 euro terugbetaald.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.