Nieuws

Eigenaar pizzeria Wierden stak zaak in brand

Rechtspraak
Rechtspraak
De eigenaar van een pizzeria in Wierden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is dat de man in april dit jaar brand stichtte in zijn eigen zaak. De schade bleef beperkt, omdat de vlammen doofden door een gebrek aan zuurstof.
De man ontkende twee weken geleden dat hij op meerdere plaatsen in zijn restaurant benzine had gesprenkeld en dat aan had gestoken, maar de rechtbank vindt de verklaringen die de man aflegde ongeloofwaardig. Zo vertelde de man dat hij op de nacht van de brand bedreigd was met een pistool door mensen van wie hij geld wilde lenen. Hij beweerde dat hij in ruil voor de lening drugs moest smokkelen. Hij zou hebben geweigerd, waarna hij bedreigd zou zijn.
Volgens de rechtbank staat vast dat de eigenaar in zijn pizzeria was in de nacht van de brandstichting. De eigenaar werd niet alleen door een buurman gezien op het moment dat er een sterke benzinelucht in de zaak hing, maar hij is ook de enige die een sleutel van de zaak had. Daarnaast vindt de rechtbank het erg verdacht dat de man kort voor de brand de polis van zijn brandverzekering opvroeg. Tegen de man was 30 maanden onvoorwaardelijk geëist.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.