Nieuws

Tune Game of Thrones gespeeld op carillon Hengelo

Het begon allemaal met een grap op YouTube, maar vanmorgen werd het werkelijkheid: Stadsbeiaardier Roel Smit van Hengelo speelde de tune van de populaire tv-serie Game of Thrones op het carillon van het gemeentehuis van Hengelo.
Tjerk Verbraaken uit Hengelo plaatste vorige week een filmpje op YouTube met beelden van de Lambertusbasiliek in Hengelo met het geluid eronder van een carillon dat de tune van de serie speelt. Maar de basiliek heeft helemaal geen carillon. Tjerk had het geluid gebruikt van een carillon in Sydney en per ongeluk de verkeerde toren gefilmd. De toren van het gemeentehuis in Hengelo heeft wel een carillon.

Echt gespeeld

Daan Meijer zag de grap en vond het zo leuk dat hij stadsbeiaardier Roel Smit van Hengelo vroeg of het stuk niet echt gespeeld kon worden in Hengelo. De beiaardier ging op zoek naar bladmuziek, maar kon die niet vinden. In plaats daarvan heeft hij nu een eigen variatie op de begintune van Game of Thrones gespeeld.
Daan Meijer was erbij en vond het prachtig. Hij maakte ook een filmpje en plaatste die op Facebook.

Nieuw filmpje op YouTube

Tjerk Verbraaken, die het eerste filmpje maakte, heeft nu natuurlijk weer een filmpje gemaakt. Dit keer dus met de toren van het gemeentehuis met carillon en geluid dat echt in Hengelo te horen was. Ook dat filmpje staat op YouTube.

Nog een keer

De beiaardier heeft het stuk in totaal vier keer gespeeld. "Omdat het een improvisatie was, was het ook vier keer anders." Helemaal tevreden is hij niet, maar hij gaat het stuk in elk geval nog een keer spelen op verzoek. Wie het wil horen: Het gebeurt op woensdag 14 augustus om 12.30 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.