Nieuws

Actie in Enschede van bezorgde tankstationhouders

Zo kan het niet langer! Met die uitspraak vragen tankstationhouders in de grensstreek aandacht voor de groeiende problemen. Zij bieden CDA-Kamerlid Omtzigt uit Enschede vanmorgen in zijn woonplaats een rapport aan met verontrustende cijfers voor de branche.
Tankstations staan door de crisis al onder druk en worden naar eigen zeggen door de hoge accijns en BTW-tarieven ook nog eens zwaar getroffen. Nu komt daar nog een accijnsverhoging overheen. Het gevolg is volgens brancheorganisatie Beta vooral voelbaar bij pomphouders in de grensstreek, binnen 15 kilometer van de grens; automobilisten gaan vaker tanken in Duitsland of België, het zogenoemde weglekeffect.
Om te voorkomen dat die de dupe worden van de maatregelen wil Beta dat de accijnsmaatregel van tafel gaat of dat  er een compensatie komt. De pomphouders zijn enkele jaren geleden bij de invoering van het Kwartje van kok gecompenseerd met 200.000 gulden, 100.000 euro zou nu redelijk zijn, aldus Beta.
Omtzigt heeft eerder zijn zorgen daarover al geuit, waarmee hij voor de branche de aangewezen persoon is om het probleem in de Tweede Kamer en bij het kabinet onder de aandacht te brengen. Hij krijgt ene rapport met daarin de cijfers en de gevolgen voor de tankstations. De actie wordt geïnitieerd door Beta, de belangenvereniging van pompstationhouders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.