nieuws

Wolf Luttelgeest leefde al tijd in Nederland

De wolf die vorige maand door een vrouw uit Vollenhove werd gevonden in Luttelgeest, komt waarschijnlijk uit Oost-Europa. Dat zeggen drie instanties die uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de wolf.
Uit het onderzoek blijkt dat de wolf een vrouwtje is dat al een tijd in Nederland heeft geleefd voordat ze werd doodgereden. Verder is nu duidelijk dat de wolf nog maar net dood was toen ze gevonden werd. Volgens onderzoekers is de wolvin overleden doordat ze tegen een auto of vrachtwagen was aangelopen. Er zijn geen sporen van vervoer of bevriezing gevonden en daardoor is duidelijk dat niemand voor de grap de wolf langs de kant van de weg heeft gelegd.
De geruchten gingen dat Oost-Europeanen een grap hadden uitgehaald. Ze zouden de wolf onderweg dood hebben gevonden, meegenomen hebben naar Nederland en in Luttelgeest langs de weg hebben gelegd. Volgens de onderzoekers is de wolf zelf naar Nederland gekomen. De kans is nu groot dat er meer wolven in Nederland leven. 
Wolven in Nederland, een samenwerking van organisaties die informatie verstrekken over wolven in Nederland, twitterde tijdens de persconferentie over de wolf.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.