Nieuws

Dalfsen start met energiebesparingsproject voor minima

Energiebesparing
Energiebesparing
De gemeente Dalfsen start in september met een project om energie te besparen. Het project is bedoeld voor mensen met een 'smalle beurs', meldt wethouder Agricola van Dalfsen.
Het is de bedoeling dat een een groep van zes mensen die op dit moment nog een uitkering krijgen, opgeleid worden tot energiebesparingsadviseur. Die zullen vervolgens mensen die in de bijstand zitten thuis bezoeken. "Bewoners van sociale huurwoningen en met een uitkering hebben vaker dan gemiddeld een hoger energieverbruik", aldus Agricola. Het team overhandigt een gratis energiebesparingspakket en brengt het energieverbruik van de woning in kaart, waarna duidelijk moet worden waar en hoe er energie bespaard kan worden.

Veel positieve kanten

Het project heeft volgens de wethouder veel positieve kanten. "Voor de mensen van het besparingsteam betekent het weer werkervaring opdoen, behoud van een normaal dagritme en meer kans om straks weer een baan te vinden. Voor de mensen die bezocht worden houdt het gratis energiepakket in dat ze een besparing kunnen verdienen van 77 euro op jaarbasis." Het gratis pakket heeft een waarde van vijftig euro en bevat onder meer radiatorfolie, led-lampen of spaarlampen, waterbespaarders voor de kraan en douchekop, cv-leidingisolatie, tochtband en een brievenbusborstel.
Beoogde deelnemers zijn vrij om aan het project mee te doen. Agricola: "Ik hoop dat iedereen meedoet. We zorgen dat alles zorgvuldig gebeurt. Naast de positieve financiële gevolgen voor de mensen met een uitkering willen we de mensen ook bewuster maken over energieverbruik." De gemeente Dalfsen heeft voor het project een bedrag van 10.000 euro uitgetrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.