nieuws

Deventer wijst claim ziekenhuis na val fietsers op rooster af

Wildrooster Zandweteringpark
Wildrooster Zandweteringpark
De gemeente Deventer wijst de claims van het Deventer ziekenhuis af. Drie medewerkers van het ziekenhuis waren door een wildrooster in het Zandweteringpark met de fiets gevallen, waarna het ziekenhuis de gemeente aansprakelijk stelde.
De drie medewerkers hebben botbreuken opgelopen. Eén van hen is al langdurig uit de running. Het Deventer ziekenhuis wilde dat de gemeente opdraaide voor de loonkosten van de medewerkers voor de tijd dat zij niet konden werken, maar dat wil de gemeente niet.
Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt de verantwoordelijkheid bij de fietsers zelf. Er is een bord bij het wildrooster geplaatst. De gemeentewoordvoerder vermoedt niet dat de situatie in het Zandweteringpark op korte termijn aangepast zal worden. Volgens de gemeente zijn er naast de ziekenhuismedewerkers niet meer mensen met de fiets op het wildrooster gevallen.
Het is nog niet bekend wat het Deventer Ziekenhuis nu gaat doen. Het ziekenhuis was donderdag niet in staat om te reageren op de afwijzing van de claim.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.