Nieuws

Eerste besmetting mazelen regio IJsselland: kinderen in Staphorst

Inenting
Inenting
Voor het eerst is er een besmetting met de mazelen gemeld in de regio IJsselland. Het gaat om drie kinderen van één gezin in Staphorst. De meldt de GGD IJsselland.
Het is een reformatorisch gezin waarvan de kinderen niet waren ingeënt. De kinderen zijn besmet geraakt tijdens familiebezoek aan een ongevaccineerd gezin in het westen van het land. Er zijn geen aanwijzingen dat er al veel meer kinderen mazelen hebben gekregen in Staphorst of in Zwartewaterland. Beide gemeenten vallen in de Bible Belt.
Volgens Douwe van der Werf, arts infectiebestrijding bij de GGD IJsselland, is het bijna honderd procent zeker dat kinderen onder de dertien jaar die niet gevaccineerd zijn en die in een homogeen reformatorisch gebied wonen, ziek worden. Scholen dichthouden, niet naar de kerk gaan, de kinderen niet bij anderen laten spelen, heeft volgens hem dan ook weinig zin. "Daarmee rek je de uitbraak alleen maar op."
In de regio Twente zijn er geen nieuwe gevallen bijgekomen volgens de GGD. In totaal zijn er 22 gevallen in Twente bekend, vier bevestigde gevallen en achttien gevallen waarvan het zo goed als zeker ook de mazelen is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.