Betaald voetbal

Van der Werff behoudt basisplaats PEC Zwolle

PEC Zwolle-trainer Ron Jans werkt in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo volgens het credo “never change a winning team”.
Afgezien van de noodzakelijke keeperswissel – Kevin Begois zal onder de lat staan, in plaats van de geblesseerde Diederik Boer – kiest Jans voor het elftal dat afgelopen zondag stuntte tegen Feyenoord. Dat houdt in dat Maikel van der Werff opnieuw met Joost Broerse het hart van de verdediging gaat vormen. Darryl Lachman, die in de selectie terugkeert na een schorsing, moet op de bank plaatsnemen.
Jans hoopt dat zijn ploeg de goede seizoenstart een vervolg kan geven in Almelo: “We hebben ruim zes weken naar de wedstrijd tegen Feyenoord kunnen toeleven. We moeten ervoor zorgen dat diezelfde scherpte er ook is tegen Heracles, want dat is een concurrent van ons. Maar de wedstrijd tegen Feyenoord moet wel vertrouwen hebben gegeven.”
Begois is in ieder geval niet bang dat zijn medespelers naast hun schoenen gaan lopen na het succes tegen Feyenoord: “Wij krijgen daar absoluut de kans niet toe. Het is gelijk focussen op de volgende wedstrijd. Tijdens de trainingen moet de concentratie heel hoog blijven en als je even je taken niet uitvoert, krijg je dat wel te horen. Is het niet van de trainer, dan wel onderling. Dus er is heel veel scherpte.”
Het duel met Heracles Almelo begint zaterdag om 18.45 uur een is live te volgen op Radio Oost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.