Nieuws

Zwolle neemt tijdelijk maatregelen tegen verkeer Menistenstraat

Omleiding
Omleiding
Een van de sluiproutes in Zwolle, waar het autoverkeer nu veel gebruik van maakt vanwege wegwerkzaamheden, is vanaf maandag tijdelijk een éénrichtingsweg. Het gaat om de weg tussen de Schoenkuipenbrug en de Menistenbrug. Met die maatregel wil de gemeente voorkomen dat het verkeer muurvast komt te staan op de route, die niet geschikt is om veel autoverkeer te verwerken.
Tot eind deze maand is een deel van de Vechtstraat afgesloten omdat er een fietsrotonde wordt aangelegd. Veel verkeer dat van deze weg gebruik maakt rijdt nu om via de Hanekamp en de Menistenstraat, om zo langs de Turfmarkt richting de Thomas á Kempisstraat te komen en andersom. Die weg is alleen niet geschikt om veel autoverkeer goed te kunnen verwerken, onder meer omdat er een aantal versmallingen en drempels in de route zit.
Nu de vakantie bijna voorbij is en de verkeersdrukte weer toe gaat nemen, wil de gemeente voorkomen dat het verkeer helemaal muurvast komt te zitten. Daarom wordt de weg tussen de Schoenkuipenbrug en de Menistenbrug tot aan het eind van de werkzaamheden een éénrichtingsweg. Maandag en dinsdag zullen verkeersregelaars controleren en automobilisten informeren en eventueel een andere route geven. Daarna gaat de politie regelmatig controleren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.