FC Twente Vrouwen halen uit in eerste Champions League-duel

De vrouwen van FC Twente hebben de eerste wedstrijd in de voorronde van de Women's Champions League met ruime cijfers gewonnen. In de Grolsch Veste was de ploeg van trainer Arjan Veurink met 6-0 veel te sterk voor het Maltese FC Birkirkara.
Het eerste doelpunt werd na amper twee minuten gemaakt door Shanice van de Sanden. Hoewel FC Twente erg veel kansen kreeg werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Wel kreeg de kampioen van de BeNe League een teleurstelling te verwerken toen aanvalster Ellen Jansen al vroeg per brancard het veld moest verlaten.
In de tweede helft werd na een kwartier spelen de bevrijdende 2-0 gemaakt door Anouk Dekker. Daarna was de ban gebroken. Het werd 3-0 door Maayke Heuver. De 4-0 en 5-0 werden gescoord door de jonge Jill Roord. In de blessuretijd besloot Vera Berends de eindstand op 6-0.

Minitoernooi

De wedstrijden in de voorronde van de Champions League worden in de vorm van een minitoernooi gespeeld in Enschede en Hengelo. Vier ploegen strijden voor een plek in de knock-out fase. De andere wedstrijd in het minitoernooi werd ook op dinsdagavond gespeeld. Glasgow City FC nam het in Hengelo op tegen het Kroatische Osijek. Die wedstrijd werd met maar liefst 7-0 gewonnen door de ploeg uit Schotland.
FC Twente speelt zaterdag de tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Op het veld van ATC'65 in Hengelo is Osijek de tegenstander. Woensdag is Glasgow de laatste opponent.