nieuws

'Almelo heeft een strand in de stad nodig'

Stadsstrand naar voorbeeld van De Oldemeyer
Stadsstrand naar voorbeeld van De Oldemeyer
Almelo moet een speelvijver met stadsstrand krijgen. Dat stelt raadslid Hammink van de Lijst Jan Hammink voor aan burgemeester en wethouders. Hammink kijkt daarvoor naar de grond van de grotendeels geschrapte woonwijk Waterrijk.  Â
Hij kwam op het idee door de kilometerslange files die vorige week op de wegen stonden naar de Noordzeestranden. Behalve de files houden ook de kosten veel Almeloërs tegen naar het strand te gaan. Waarom dan niet het strand naar de stad brengen, zo redeneert Hammink, het kan een nieuwe waardevolle toeristische attractie worden.
Er is het Grasbroek in Bornerbroek, maar dat is een recreatieplas; Hammink denkt aan een kindvriendelijke recreatievijver, zoals De Oldemeijer in Hardenberg.
De gemeente Almelo heeft grond in waterrijk en er is water. Het is volgens Hammink de ideale locatie. Een bureau onderzoekt op dit moment in opdracht van het gemeentebestuur van Almelo de mogelijkheden, variërend van een veld met zonnepanelen tot megastallen. De gemeenteraad van Almelo praat in het najaar over een invulling van het gebied.
Enkele jaren geleden ontstonden her en der in steden stadsstranden op braakliggende stukken grond. Zo was er Enschede aan Zee op een terrein naast het station. Dat is er twee jaar geweest, maar door het tegenvallende zomerweer met een wisselend succes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.