Nieuws

Care Promotions: "Politie Kampen maakt ons zwart"

Kaarten Care Promotions
Kaarten Care Promotions
Het bedrijf Care Promotions heeft een advocaat ingeschakeld na het oppakken van vijf medewerkers door de politie in Kampen. Het bedrijf zegt dat de politie het bedrijf en het goede doel waarvoor het bedrijf werkt, zwartmaakt.
De eigenaar van Care Promotions heeft geen goed woord over voor de politie Kampen: "We komen al acht jaar in Kampen en er is nog nooit een probleem geweest. We hebben in ons bestaan zelfs nog nooit één enkele bekeuring gehad. En zonder goed uit te zoeken hoe het zit wordt er allerlei onzin de wereld in geslingerd."

Vijf medewerkers aangehouden

Donderdagavond werden vier studenten en een teamleider door de politie meegenomen naar het bureau. Ze gingen in IJsselmuiden en Kampen langs de deuren om kaarten te verkopen voor de stichting Kinderleukemie Nederland. De vier studenten hebben een bekeuring gekregen, omdat ze geen vergunning hadden.
Volgens Care Promotions is er helemaal geen vergunning nodig en had de politie dat moeten weten. "De Hoge Raad heeft jaren geleden al bepaald dat er een uitzondering geldt voor drukwerk met een mening en daar gaat het hierom. Maar de politie was niet geïnteresseerd in die uitspraak."

"Als criminelen behandeld"

Care Promotions is ook woest op wijkagent Jan Veenstra. Via Twitter heeft hij de afgelopen dagen gewaarschuwd voor de medewerkers van het bedrijf. Hij verwijst in de tweets ook naar een uitzending van het tv-programma Kassa, waarin kritiek werd geuit op Care Promotions en de stichting Kinderleukemie Nederland.
De eigenaar: "Het verhaal van Kassa is al van een paar jaar geleden. Wij hebben naar aanleiding van de kritiek onze werkwijze aangepast. De wijkagent had contact met ons moeten opnemen voordat hij deze tweets verstuurde. Wij en onze medewerkers worden als criminelen behandeld."

Eerder contact met wijkagent

Opmerkelijk is nog dat de wijkagent eerder deze week een e-mail heeft gestuurd waarin hij vraagt om de medewerkers duidelijker te instrueren, zodat er minder vragen van inwoners over de actie binnen zouden komen. In die e-mail wordt niet gesproken over het gebrek aan een vergunning voor de actie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.