Nieuws

Kampen: "Care Promotions heeft wel degelijk vergunning nodig"

Stadhuis Kampen
Stadhuis Kampen
De gemeente Kampen zegt dat de politie terecht medewerkers van het bedrijf Care Promotions heeft aangehouden en bekeurd. Het bedrijf had wel degelijk een vergunning moeten hebben om huis aan huis ansichtkaarten te verkopen voor een goed doel.
De gemeente verwijst naar de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) waarin inzameling van geld of goed wordt beschreven. Daarin staat dat wat Care Promotions in Kampen en IJsselmuiden deed valt onder het inzamelen van geld voor goede doelen, waar een vergunning voor nodig is. De gemeente en de politie kregen veel vragen over de inzameling van inwoners van Kampen en IJsselmuiden.

Uitspraak Hoge Raad

Het bedrijf Care Promotions beroept zich op een uitspraak van de Hoge Raad waarin bepaald is dat er een uitzondering gemaakt wordt voor 'drukwerk met een mening'. De gemeente Kampen wijst erop dat het artikel gaat over vrijheid van meningsuiting en dat het geen basis is om geld voor een goed doel in te zamelen.
Het bedrijf heeft een advocaat ingeschakeld. Care Promotions vindt dat de politie het bedrijf en het goede doel waar het bedrijf voor werkt, de stichting Kinderleukemie Nederland, zwartmaakt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.