Betaald voetbal

PEC Zwolle zegeviert bij Heracles Almelo

PEC Zwolle is na twee speelronden gedeeld koploper van de eredivisie. De club uit de provinciehoofdstad won zaterdag ook haar tweede competitiewedstrijd. In Almelo won PEC Zwolle met 1-3 van Heracles Almelo.
De eerste Overijsselse derby van het seizoen kende een vliegende start. Jesper Drost tekende al na elf seconden voor de 0-1. Binnen het kwartier leidden de bezoekers zelfs al met 0-2, nadat Kamohelo Mokotjo vrij kon inschieten. Heracles kreeg wel een aantal mogelijkheden, maar had de hulp van Zwolle nodig om de wedstrijd weer spannend te maken. Maikel van der Werff werkte de bal vlak voor rust namelijk achter zijn eigen doelman, 1-2.
In een open tweede helft waren er mogelijkheden voor beide teams. Heracles ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor PEC Zwolle meer ruimte kreeg. Vijf minuten voor tijd kon Mateusz Klich het duel beslissen, maar zijn strafschop belandde op de paal. Daardoor bleef het tot het einde spannend in het Polman Stadion. In de blessuretijd tekende invaller Guyon Fernandez alsnog voor de 1-3.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 1-3 (1-2)

0-1 Drost (1)
0-2 Mokotjo (13)
1-2 Van der Werff (44/ed)
1-3 Fernandez (90+1)
Arbiter: Janssen
Geel: Duarte, Pasveer (Heracles Almelo), Lachman (PEC Zwolle)
Bijzonderheid: Klich (PEC Zwolle) mist strafschop (85)
Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Koenders (Vujicevic/46), Rienstra, Schenkeveld, Dorda, Quansah, Bruns (Tannane/73), Duarte, Rosheuvel (Kangaskolkka/79), Amoah, Linssen.
Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Van der Werff, Lachman, Achenteh, Klich, Mokotjo, Drost, Saymak (Fernandez/62), Benson (Hiwat/76), Mokhtar (Nijland/86).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.