Nieuws

Traansgastablet waarschijnlijk oorzaak ontruiming Hardenberg

Zes personen hebben de nacht doorgebracht in het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg nadat ze vannacht onwel waren geworden in uitgaanscentrum Crazy Horse in Hardenberg. Dat meldt het ziekenhuis.
Waarschijnlijk is er een traangastablet van het rokersbalkon in de discotheek gegooid, dat meldt de discotheek op haar website. De brandweer ontruimde de discotheek omdat bezoekers klaagden over benauwdheid en tranende ogen. Er waren op dat moment zo'n 1100 feestgangers aanwezig.
Elf jongeren moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Vijf mensen hebben zich volgens internist Ruud Blankenburgh afgelopen nacht laten behandelen met klachten als: kortademigheid, hoesten en opgezwollen slijmvliezen. Zes personen hebben de nacht in het ziekenhuis doorgebracht en kunnen in de ochtend naar huis.
De brandweer heeft het hele gebouw onderzocht, maar trof geen gevaarlijke stoffen aan. Nadat het gebouw gelucht was, konden de mensen weer terug naar binnen. Volgens de politie verliep de ontruiming rustig en was er geen sprake van paniek. De politie onderzoekt waar de stof vandaan komt en om wat voor een stof het precies gaat. Het is nog niet duidelijk waar de stof vandaan kwam en om wat voor stof het precies gaat.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.