Betaald voetbal

Eerste overwinning FC Twente tegen negen man Feyenoord

FC Twente heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Feyenoord werd in De Kuip verslagen met 4-1. De thuisploeg eindigde het duel met negen man na twee rode kaarten.
Feyenoord begon beter aan het duel en dat leverde kansen op voor Pellè en Immers, maar zij vonden Marsman op hun pad. Na een half uur was het wel raak voor de thuisploeg. Pellè kon vrij inkoppen uit een hoekschop en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. Het eerste gevaar van Twente kwam van Ebecilio. De middenvelder raakte hard de lat. Kort daarna scoorde hij wel, Tadic legde af na een kluts en Ebecilio tikte de bal beheerst binnen.

Twee keer rood voor Feyenoord

Na een kans voor Rosales kwam Twente na een klein uur op voorsprong. Debutant Van Deelen werkte Eghan naar de grond, moest vertrekken met rood en zag Tadic daarna ook nog de gegeven strafschop benutten. Even later moest Feyenoord zelfs door met negen man. De Vrij kreeg zijn tweede gele kaart en moest ook inrukken. Ruim een kwartier voor het einde kreeg Twente opnieuw een strafschop en weer was het raak voor Tadic; 1-3. Castaignos zorgde daarna voor de 1-4 tegen zijn oude club. Invaller John kreeg daarna nog een kans op de vijfde treffer, maar door een redding van Mulder eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor FC Twente.

Feyenoord - FC Twente 1-4 (1-1)

1-0 Graziano Pellè (29)
1-1 Kyle Ebecilio (37)
1-2 Dusan Tadic (58/strafschop)
1-3 Dusan Tadic (73/strafschop)
1-4 Luc Castaignos (79)
Arbiter: Liesveld
Geel: Mathijsen
Rood: Van Deelen (57), De Vrij (66/2x geel)
Feyenoord: Mulder, Van Deelen, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken (Vormer/68), Pellè, Cissé (Nelom/63).
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Ebecilio (Janssen/81), Gutiérrez, Eghan, Promes (John/74), Castaignos (Zschusschen/86), Tadic.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.