Nieuws

Trivium gooit medische dossiers in bouwcontainer

De 11-jarige Wouter van Gurp uit Hengelo heeft patiëntendossiers gevonden in een bouwcontainer bij Het Borsthuis in Hengelo.
In de dossiers staan allemaal medische gegevens van patiënten van Trivium Meulenbelt Zorg. In totaal vond Wouter vier ordners, waarin onder meer medicatiegegevens en behandelplannen van de patiënten staan.
De container staat tussen de locatie Het Hof en het nieuwe Borsthuis aan de PC Borstlaan in Hengelo. Wouter was afgelopen weekend nieuwsgierig toen hij uit de anderhalve meter hoge container stoelen en schilderijen zag steken. Hij besloot erin te klimmen en vond toen de vier ordners.

Kwalijke zaak

Plaatsvervangend bestuursvoorzitter Schrander van Trivium Meulenbelt Zorg betreurt de zaak. Hij wil tot op de bodem uitzoeken hoe de ordners in de container terecht zijn gekomen. Volgens Schrander is er vermoedelijk iets mis gegaan tijdens de verhuizing van de overbruggingsafdeling. Die afdeling is verhuisd van het Hengelose ziekenhuis naar locatie Het Hof in Hengelo. Hij noemt het een kwalijke zaak omdat Trivium altijd strenge procedures hanteert ten aanzien van de persoonlijke gegevens van cliënten.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.